AKH Viena

Revolut

joi, 22 iulie 2010

A trecut un an










Astazi 21.07.2010 se implineste 1 an de la operatie.
Acum un an asteptam pe holurile AKH ca orele sa treaca precum minutele si timpul sa treca precum gîndul.
Acum dupa un an vreau ca timpul sa treca ca melcul.
Acele 4-5 ore au fost parca 4-5 ani parca toti se miscau in reluare toti isi faceau treaba cu incetinitorul.
Dar au trecut si iata ca a trecut si un an.
Acum asteptam sa mergem in septembrie la control in clinica Rudolfinerhaus din Viena
Speram ca totul va fi in regula. Contam pe meticulozitatea si pregatirea medicilor austrieci, dar si pe dotarea clinicilor.
Atasez citeva fotografi din spital din ziua operatiei.
P.S
Prea multe nu mi-au ramas pentru ca grijulie camerista de la hotel, in ultima zi de sedere cind a facut curat ne-a curata si de laptop.

marți, 20 iulie 2010

Manastirea Crasna



















Fiind pe Valea Teleajenului nu am putut rezista tentatiei de a vizita Manastirea Crasna.
Cerul era negru si parca suparat pe noi, de crede-ai ca ne pindea pe la colturi ca sa ne ploua.
Traseul urmat a fost urmatorul:
Slanic Prahova – Teisani – Izvoarele – Schiulesti –manastirea Crasna.
Daca veniti dinspre Bucuresti traseul este:
Ploiesti- Valeni de Munte – Izvoarele – Schiulesti.
La iesirea din sat spre manastire este o parcare mare amenajata si un frumos parculet amenajat cu bancute, mese, cu alei frumos pavate foarte curat, dotat si cu toalete ecologice.
Parcarea este pazita si cu plata: 1 ron/ora autoturisme, 10 ron/zi microbuze si autocare.
Aici este primul popas unde se poate lasa masina dar pina la manastire mai sunt de parcurs circa 4 km pe drum forestier.
Vara si in grup este usor de parcurs acest drum, dar vremea acum era dusmanul nostru am plecat totusi mai departe cu ”Micul Gigant”. Dupa circa 4 km am ajuns la alta parcare dar care era mult mai mica si neamenajata dar care era populata cu vreo 4 masini si un microbuz.
Pe un brad la vedere erau doua indicatoare, pe unul scria catre manastirea Crasna si pe altul scria “Se coboara numai cu masina 4x4”.
Asa ca am cuplat fata la “Micul Gigant” si am coborit panta care era abrupta si formata din pietris.
Indicatorul cred ca era valabil pentru perioada de iarna pentru ca am coborit si urcat chiar foarte bine fara probleme la urcare chiar incepuse o ploaie torentiala de vara.
Dupa ce am coborit cu masina la capatul drumului era piriul Crasna si un podet de lemn care traversa apa. Asa ca ma purces pe jos restul drumului circa 500 metri de urcus serios pina la minunata manstire.
Pe acesta poteca care urca spre manastire erau din loc in loc bancute si masute pentru a ne putea trage sufletul in drumul spre minunata manastire.
Dupa tot acest urcus in care fiecare pas pe care il faci te indeamna sa iti urmezi telul propus, descoperi in virful muntilor Ursoaia Manastirea Crasna.
Vazind minunatele flori si imensa mare de verdeata ai impresia ca deja te afli in Rai.
Manastirea s-a nascut in anul 1745 printr-un act de donatie, in care se arata ca aici era un schit de calugari avand o biserica de lemn.
Ctitoria actualei biserici a inceput in anul 1824, sub grija postelnicului Constantin Potlogea.
Biserica veche are o arhitectura diferita de alte manatiri fiind in forma de cruce.
Ce este de admirat in acesta biserica sunt picturile foarte frumos renovate si impresionata catapeteasma frumos executata la Viena si care este acoperita cuo foita de aur.
Acoperisul manastiri este din sindrila, dar acum se incepuse renovarea acoperisului iar cei care executau lucrarea ne-au spus ca urma sa inlocuiasca sindrila uzata de ploi si vreme cu tabla.
In gradina manastiri se afla un lac care pe luciul lui ce credeti ca se afla acolo in virful muntilor nuferi. Nu am putut sa gasesc pe cineva sa intreb cum au ajuns acei nuferi pe virful muntilor.
Curtea manastiri este plina de verdeata si flori foarte frumos ingrijite de o mina de calugari vrednici care singuri isi duc de grija acolo in virful muntelui Ursoaia.
In interiorul manastiri se afla si o casa de oaspeti foarte frumoasa si care poate fi folosita de pelerini care doresc sa petreaca o noaptea in acesta oaza de verdeata si liniste, iar din spusele pelerinilor se pare ca pretul unei nopti este pur simbolic sau chiar nu se percepe nici o taxa.
Chiar am fost uimit de minunati calugari care slujesc acolo, in momentul in care vroiam sa plecam s-a pornit o ploaie torentiala, noi fiind inarmati cu umbrele dar mersul prin padure devenea periculos pe timp ploios.
Parintele care slujea in acea biserica ne-a invitat sa mai poposim o vreme la manastire pina se potoleste ploaia, in tot acest timp puteam sa mergem in sala de mese unde ne putea servi ceva de mincare, iar daca ploaia nu inceta pina la lasatul serii pute-am innopta colo.
Am refuzat politicos oferta si am purces la drum cu gindul ca daca mai intirziem nu mai putem urca acea panta care era recomandata numai masinilor 4x4.
Dar in sinea mea credeam ca Bunul Dumnezeu este cu mine ma va ajuta sa ajung cu bine la drumul asfaltat si asa a fost nu m-am inselat.
Am parasit manastirea cu tristete dar si speranta ca voi reveni la acesta perla monahala situata in mijlocul naturii, care este o oaza de credinta si smerenie amplasata cu talc in mijlocul muntilor.
epilog
citat din Sfântul Maxim Mărturisitoru:
„Precum ochiul este atras de frumuseţea celor văzute, la fel şi mintea curată este atrasă de cunoaşterea celor nevăzute.”

miercuri, 14 iulie 2010

Madalina Manole a murit de ziua ei , Madalina Manole - tu n ai avut curaj

Mădălina Manole a încetat din viaţă miercuri dimineaţă

Cântăreaţa a fost găsită de soţul ei în jurul orei 6.30. Acesta a alertat servicul de ambulanţă însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Artista ar fi împlinit miercuri 43 de ani. Era căsătorită şi avea un copil. Poliţiştii merg pe varianta sinuciderii, mai ales că Mădălina i-a trimis soţului un mesaj de rămas bun pe telefonul mobil. Potrivit unor surse, artista ar mai fi încercat să se sinucidă în urmă cu o lună. Solista suferea de o boală de inimă şi în ultima perioadă anulase mai multe concerte şi apariţii TV din motive de sănătate.
Principala ipoteză a anchetatorilor este sinuciderea, întrucât Mădălina Manole a luat mai multe medicamente, însă nu se ştie, deocamdată, ce fel de pastile. Medicii de la IML vor efectua necropsia asupra trupului Mădălinei Manole, joi, ca şi examene toxicologice. Necopsia va stabili cu exactitate cauza morţii sale.
Mădălina Manole, pe numele său real Magdalena Manole, s-a născut pe data de 14 iulie 1967, în localitatea Vălenii de Munte. Artista şi-a făcut debutul muzical la vârsta de 15 ani, iar în anul 1991 a obţinut discul de aur pentru albumul „Fată dragă”.
În ultima vreme, starea de sănătate a artistei era destul de precară. Imediat după naştere, ar fi suferit mai multe căderi de calciu, însă ulerior, medicii au vorbit de unele probleme
cardiace.

duminică, 11 iulie 2010

Drumul Ungaria - Austria














Dupa acele frumoase zile petrecute la Oradea a urmat sa ne pregatim de traversat Ungaria si sa ajungem la Viena.
Dupa ce am baut cafeaua si am predat camerele,am setat GPS pentru Viena si am dat bice cailor putere.
Granita am trecut-o pe la vama Bors, ajunsi in vama am prezentat cartile de identitate, talonul masini si cartea verde, au fost verificate si am continuat drumul.
Intrând in Ungaria dupa ce am platit vigneta, am constat ce diferenta exista intre soselele noastre si cele din Ungaria. Asfaltul este impecabil, marcajele sunt foarte vizibile pina si benzi pentru biciclisti am intilnit nu in orase precum Debrecen si in localitati mai mici.
Strazile curate, sosele fara carute in carosabil, biciclisti purtau veste reflectorizante(cum prevede regulamentul si la noi dar nu le poarta nimeni).
Una peste alta o tara la care se vede ca cei indriduiti sa se ocupe de infrastructura chiar isi fac treaba. Iar bani rezultati cel putin din vinzarea vignetelor se duc unde trebuie.
Domnul Borsa Emil administratorul pensiuni Cefa unde am stat 2 zile, facea des drumul spre Austria si ne-a spus ca dupa ce cumparam vigneta din ungaria sa o lipim pe geam ca pe autostrada cei de la drumuri au aparate care scaneaza masina si daca nu o vad lipita pe geam te opresc si te amendeaza, acelasi lucru este valabil si in Austria.
Faptul ca o deti si nu o lipresti pe geam este la fel cu faptul ca nu o ai cumparata.
Am trecut de Debrecen si m-am apropiat de Budapesta, mi-as fi dorit sa o vizitez dar timpul nu ne permitea,iar gindurile noastre erau ancorate cu problemele care urmau sa vina dupa ce ajungeam in Viena.
Aici pe centura Budapestei GPS m-a cam incurcat putin dar pina la urma am reusit sa iesim pe E60 sau M1 cum mai este denumita.
Autostrada si este impecabila cu parcari imense, amenajate cu mese, bancute unde poti sa servesti un pachetel sau sa bei o ceasca de cafea.
Grupurile sanitare nu mai vorbesc toate de inox cu senzori care declanseaza curgerea apei cu hirtie igienica cu sapun lichid etc...., cu o harta a regiuni pe unul din pereti. Toate facute ca soferul si ocupantii sa se poata relaxa.
Chiar am intilnit masina care se ocupa cu aprovizionarea acestor grupuri sanitare.
Un singur lucru semana cu Romania in unele parcari existau automate de sucuri care erau legate cu lanturica sa nu poata fi sparte.
Dupa Budapesta a urmat Gyor si granita cu Austria.
Dupa ce am trecut granita am platit iar vigneta si ne-am asezat iar la drum.
Autostrada si aici este impecabila diferenta dintre cea din Ungaria consta in faptul ca bezinarile nu erau la sosea. Ca sa alimentezi trebuia sa iesi din autostrada intr-un refugiu care nu se vedea de pe autostrada.
Pe linga benzinarie exista si un popas cochet unde se putea minca bine.
Benzina de pe autostrada era mai scumpa decit din oras Viena ,diferenta nu era foarte mare dar era, asa ca daca nu este musai sa alimentati de pe autostrada nu o faceti.
Toata autostrada este flancata de turbine eoliene amintindu-mi de "Don Quijote de la Mancha" si morile lui de vint.
Inca un lucru care reflecta faptul ca in Austria totul este facut sa protejeze natura dar sa o folosesca la maxim pentru a ajuta omul.
Pe teritoriul Austriei si in Viena GPS si-a facut pe deplin datoria fara nici o eroare ne-a dus pina in fata hotelului.
Am ajuns pe la orele 16 ne-am cazat la hotel la o camera undeva la parter.
Dupa ce am despacheta si am facut un dus am plecat in recunoastere.
La 10 minute de hotel si-a facut aparitia silueta spitalului AKH.
Am ramas impresionat de marimea acestuia, de curateinia si linistea care domnea in interiorul lui.
Dupa ce am indetificat intrarea si liftul care trebuia sa ne conduca la etajul 21 am plecat spre hotel pentru a ne face planul de bataiae pentru a doua zi

pestisori

Booking.com