AKH Viena

Revolut

sâmbătă, 26 iunie 2010

Pregatirea de plecare, drumul pina la Oradea









Dupa ce am aflat data si ora cind trebuie sa ne prezentam la AKH alta problema s-a ivit, cum vom comunicat cu doctorul cu personalul cu cei din spital.
Era un alt semn de intrebare care se formase si pe care trebuia sa il strgem din agenda.
Am socotit ca germana este limba ideala de vorbit dar unde poti gasi pe cineva care stie germana sa poata fi disponibil sa mearga cu tine si sa stea efectiv acolo in spital cit timp este nevoie.
Dar am gindit ca si engleza este o solutie datorita faptului ca am corespondat numai in engleza cu profesorul si cu cei de la planificare clienti mai exact cu domnul Pospischill Andreas care se ocupa exclusiv de pacienti din afara Austriei.
Acest domn Pospischill Andreas este un domn de toata isprava si care isi face constiincios treaba.
A mai urmat un mail catre Univ.Prof. Dr. Johannes Zacherl in care il intrebam daca va trebui un translator pentru perioada spitalizarii.
Raspunsul a venit imendiat fiind afirmativ.
Fiind in febra cautarilor, am fost vizitati de o familie de prieteni a carui fata tocmai terminase facultatea si spre norocul nostru chiar stapinea bine limba engleza si un alt lucru important avea si timpul necesar sa poata merge cu noi la Vienna.
Dupa ce am sters si ultima nota din carnetelul de probleme am inceput pregatirile pentru plecare.
Dar cum nu toate sunt perfecte cind ma uit in bordul masini observ ca nu mai aveam mult si trebuia sa fac revizia de 30.000 km, masina fiind inca in garantie.
Asta insemna timp si bani, am sunat la dealerul din Oradea de unde am cumparat masina am facut o programare pentru data de 17.07 la revizie.
Acest lucru a insemnat ca a trebuit sa plecam cu doua zile innainte fata de ziua planificata de plecare deoarece simbata nu era deschis serviceul .
Asa ca vineri dimineata la ora 2 ne-am asezat la drum.
Am ales drumul cel mai scurt si mai liber:
Braila-Buzau-Intorsura Buzaului-Brasov-Targu Mures-Cluj Napoca-Oradea
Aici la Oradea am facut o rezevare la un popas pentru doua zile un popas extraordinar de frumos .
Popasul pescaresc CEFA pe care il recomand iubitorilor de pescuit dar si iubitorilor de natura cruda.
Aici gasiti detalii despre popas:
http://www.oferteturistice.ro/afisare_produse.php?id_p=10
Aici am intilnit un om extraordinar Borsa Emil care pe linga faptul ca se ocupa de popas fiind un bun gospodar este si un bucatar de invidiat.
Alegerea a fost buna acest popas ne-a oferit o clipa de relaxare pentru ca in ciuda faptului ca noi ne apropiam cu pasi repezi de Viena starea de tensiune era din ce in ce mai mare.
Simbata chiar am mers si la strandul din Felix care m-a surprins placut la felul cum arata , ce infatisare noua i-au dat edili din Felix.
Este cel mai modern strand din Baile Felix si imprejurimi, fiind corespunzator din toate punctele de vedere cu normele Europene in vigoare. Aceste norme se refera deopotriva la calitatea apei termale, compozitia acesteia (verificata si monitorizata) cat si la calitatea serviciile oferite.
Aici gasiti detalii despre strand
http://www.bailefelix.net/strand_felix.php

sâmbătă, 19 iunie 2010

Robotul Da Vinci

Sistemul de chirurgie da Vinci combina tehnologia informatica si robotica pentru a realiza un nou tip de tratament chirurgical, chirurgia laparoscopica
Asigurandu-i chirurgului posibilitati superioare, sistemul de chirurgie da Vinci face posibil tratamentul prin chirurgie minim invaziva in numeroase afectiuni. Aceasta inseamna ca sistemul da Vinci face posibila realizarea unor interventii chirurgicale majore doar prin cateva incizii mici. De asemenea sistemul ii ofera chirurgului o imagine, precizie, dexteritate si control superioare tehnicilor conventionale.
Pana in prezent, sistemul da Vinci a fost utilizat in numeroase tipuri de interventii chirurgicale de la chirurgia cardiaca minim invaziva pana la chirurgia oncologica minim invaziva, pentru a trata afectiuni variate precum cancerul de prostata, cancerul de endometru, obezitatea morbida si insuficienta mitrala.

Pe scurt, sistemul de chirurgie da Vinci combina tehnologia robotica cu tehnolgia chirurgica intr-un mod inedit, permitandu-i chirurgului sa asigure cea mai eficienta si mai putin invaziva optiune terapeutica in cazul unei game variate de afectiuni complexe.
Practic, medicul intervine de la distanta, folosind o consola de comanda care la capat are atasate de brate instrumentele medicale cu care se realizeaza incizia. Robo­tul este extrem de precis“
Pacientii nu sufera atat de mult, se recu­pe­reaza mult mai repede si se pot intoarce mult mai rapid sa-si reia activitatea sociala.
Robotul acesta ofera o imagine tridimen­sio­nala foarte buna, in al treilea rand, se elimina tremurul mainii chirurgului printr-un sistem de parghii si suspensii si autocontrol care fac ca miscarea sa fie foarte precisa. Pe de alta parte, se poate lucra in spatii extrem de stranse si cu o hemostaza extrem de buna si cu o evo­lutie postoperatorie foarte buna a pacientului.
Dezavantajul este ca timpul in care se rea­lizeaza operatia este mai indelungat, costurile acestei operatii sunt de trei-patru ori mai mari decat in cazul interventiei chirurgicale clasice si e nevoie de o perioada mai lunga de in­struire a medicului.

vineri, 18 iunie 2010

Medici romani la spitalul Johns Hopkins Hospital.

In urma unui documentar prezentat la TVR despre un spital din SUA am accesat pagina de internet a spitalului, www.hopkinsmedicine.org
Ce am gasit cautind printre medici sunt chiar si medici romani.
Poate este de folos celor care pot ajunge in SUA pentru un diagnostic si un tratament adecvat.

Despre Prietenie si Adevar

Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane. – Octavian Paler
Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii. – Aristotel
Prietenia este, in primul rand, pacea reciproca si zborul spiritului pe deasupra amanuntelor vulgare. – Antoine de Saint-Exupery
Alaturi de un prieten adevarat este cu neputinta sa ajungi la neznadejde. – Honore de Balzac
Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. – Gabriel Garcia Marquez
Când ai ajuns în vârful piramidei te aşteaptă cu braţele deschise orizontul prăbuşirii. Trebuie să ştii să-ţi păstrezi echilibrul.
Lucurile marete se fac de obicei cu riscuri foarte mari. – Herodot
Fericirea este sensul si scopul vietii, singura tinta si finalul existentei umane – Aristotel
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Prezentare sumara AKH Viena





Spitalul General din Viena sau AKH are mai mult de trei sute ani de istorie pe spate.
Acesta a fost format prin transformarea spitalului "Pentru cei saraci şi casa pentru invalizi," de Împăratul Leopold I în 1693 şi fondat in zona dintre Alserstrasse, Spitalgasse şi Garrison Street a fost ridicata de 1694.
Normal paturi de îngrijire: 1.785
Paturi pentru terapie intensiva: 165
Paturi de îngrijire abulatori: 95
Paturi de îngrijire de zi: 96
Total paturi: 2.141
Personal
Medicii: 1.453
Farmacişti, chimişti, fizicieni, personalului ştiinţific: 189
Moaşe:29
Asistente de specialitate: 2.941
Personalul medical-tehnic: 1,032
Personalul auxiliar: 295
Administraţia şi personalul de birou: 1.269
Personalului de exploatare: 1.295
Alte categorii de personal: 453
Total personal: 8.955
Departamente si institute le gasiti aici.
De pe aceasta pagina puteti accesa orice sectie din spital in care veti gasi absolut toate date de contact.
AKH site oficial
Pagina principala a spitalului AKH este acesta iar de aici se poate accesa orice sectie.

VESTEA CEA MARE

Dupa citeva corespondente pe mail cu Univ.Prof. Dr. Johannes Zacherl si dupa ce a studiat CD tomograf acesta a confirmat in mare parte diagnosticul pus in Romania dupa interpretarea tomografului.
Diferenta consta in metoda chirurgicala de rezolvare a situatiei.
In Romania totul se rezuma la afirmatia “incercam sa scoatem tumoarea cu robotul DaVinci iar daca nu iese o sa operam clasi, noi nu am mai scos tumori asa de mari dar incercam(pe pielea altuia ”, in AKH folosirea robotului era primordiala si vitala pentru amindoua partile. Pentru pacient ca suferinta era mult mai mica si recuperarea era mult mai scurta iar riscul aparitie unei complicati era minor spre inexistent.
Si spitalul avea de cistigat in sensul ca se micsorau foarte mult zilele de spitalizare iar costurile per pacient erau minime.
Univ.Prof. Dr. Johannes Zacherl a stabilit ca dupa ce aveam sa platim in contul spitalului, suma de bani rezultata dupa calculul estimativ, eram programati cam in termen de 3 luni urma sa ajungem la Viena.
Insa pentru noi 3 luni erau ca si cum ar trece 3 ani.
I-am explicat domnului dr.Johannes Zacherl ca este foarte mult 3 luni din punct de vedere psihic. Nu puteam sa mai suportam acest calvar care era ca un nor negru care in care intrasem si nu mai gaseam iesirea.
Intelegind disperarea noastra ne-a programat pe data de 21 iulie 2009 sa ne prezentam la spitalul AKH din Viena, corpul verde(existau doua corpuri portocali si verde) etajul 21(fiind ultimul etaj).
Din clipa aceea norul a inceput sa se risipeasca si noi am putut sa incerca sa credem ca am ales calea cea mai buna pentru a inclina balanta vietii in favoarea noastra.

miercuri, 16 iunie 2010

Motiunea de cenzura a fost respinsa in Parlament

Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Boc a obtinut un numar insuficient de voturi pentru a fi adoptata, astfel ca executivul ramine in functie si masurile de austeritate vor intra in vigoare. Pentru motiune au votat 228 de parlamentari, lipsind doar opt voturi pentru ca Guvernul Boc sa fie demis. Imediat dupa anuntarea rezultatului, Victor Ponta - presedintele PSD - a anuntat ca partidul sau va contesta pachetul de legi la Curtea Constitutionala. 14 parlamentari din arcul puterii au votat in favoarea documentulului, insuficient insa pentru ca motiunea de cenzura "sa treaca"
Discursul premierului Emil Boc a avut parte de cele mai multe huiduieli din partea opozitiei. Cu la fel de multa ostilitate a fost primit si ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, care a luat cuvantul de la tribuna Parlamentului pentru un drept la replica.

14 parlamentari din arcul puterii (PDL, UNPR, independenti si minoritati) au votat in favoarea documentului. Daca unii dintre ei au facut-o surprinzator sau chiar din greseala (cazul a doi senatori PDL), in schimb Teo Trandafir (PDL), Daniel Oajdea (PDL) sau Georgica Severin (PDL) isi anuntasera aceasta intentie inca de zilele trecute.
Principalele prevederi ale pachetului de masuri de austeritate:

- Cuantumul brut al salariilor/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, se diminueaza cu 25% in sectorul bugetar
- cuantumul indemnizatiei de somaj se diminueaza cu 15%
- cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata se diminueaza cu 15%
- Cuantumul indemnizatiilor acordate pentru sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, incepand cu drepturile lunii iunie 2010, se diminueaza cu 15%.

marți, 8 iunie 2010

Manastirea Celic-Dere







Acces dinspre trecere bac Smirdan:
Macin-DN22(E87)-Jijila-Garvan- Luncavita-Isaccea la intersectie se face la dreapta spre Telita in satul(centru) Telita se vireaza la drepta se mai merge circa 7 km de asfat cu gropi cu tot,
Drumul pe E87 este foarte bun se merge lejer soseaua nu este aglomerata.
Odata ajuns in fata manastiri parcarea improprie este intesata de microbuze cu turisti de prin judetul Tulcea dar si judetele limitrofe.
Aceasta manastire a fost denumita asa de la paraul din apropiere care in traducere inseamna “paraul de otel“.
Începutul secolului al XX-lea a găsit mănăstirea afectată de inundaţii. Astfel că, în 1901, episcopul Partenie al Dunării de Jos are iniţiativa de a construi actuala biserică de la Celic Dere. Lucrările sunt întrerupte după mai puţin de un an şi reluate abia în 1910. În anii 1924-1925 a fost ridicată actuala biserică mare a mănăstirii şi au fost finalizate lucrările de construcţii pornite la începutul secolului. În 1932, biserica a fost sfinţită cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
La Celic Dere se află şi o icoană despre care se spune că ar săvârşi minuni.
Dar sfânta icoană a supravieţuit şi de data aceasta. A ajuns în Mănăstirea Celic Dere după eliberarea Dobrogei. Se spune că Sfânta a făcut imediat o minune: i-a vindecat pe doi călugări de bolile de care sufereau. De atunci, icoana este căutată de credincioşi şi i se cere ajutorul la necaz, la boli sau în perioadele de secetă.
Icoana facatoare de minuni a Domnului nostru Iisus Hristos, adusa aici pe la 1806 – 1812, si se afla in Biserica Paraclis. Este cunoscuta sub numele de “Icoana care se curata singura” deoarece la un moment dat era innegrita de trecerea timpului, dar apoi, ca o minune, chipul Mantuitorului s-a luminat in parte.
Legenda locului spune ca icoana a fost adusa de un soldat care le-a spus calugarilor ca desi este inegrita, ea se va curata, iar ochii lui Hristos se vor deschide. La aproape 200 de ani de la acel moment, icoana s-a luminat pe mai bine de jumatate.
Dumnezeu ne trimite darurile Sale cu o bucurie mai mare decât cea cu care le primim noi. ( Sfântul Grigorie de Nazianz)

pestisori

Booking.com